Kleedkamerstoeltje van Nouri nog steeds vrijgehouden: Ga ik niet veranderen

Kleedkamerstoeltje van Nouri nog steeds vrijgehouden: "Ga ik niet veranderen"

12-01-2018 22:14
73

Erik ten Hag heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste werkweek als trainer van Ajax. De van FC Utrecht overgekomen oefenmeester stelt tot zijn tevredenheid vast dat er voldoende energie in de Amsterdamse selectie zit.

"Een goede spirit, iedereen motiveert elkaar en dus is er een goede drive", somt Ten Hag op in gesprek met Inside Ajax. De trainer ziet voldoende talent rondlopen in Amsterdam en weet van zichzelf wat voor rol hij kan spelen in de ontwikkeling van die talenten. "Soms hebben ze hulp nodig, soms moet je ze motiveren en soms hebben ze ook een schop onder hun kont nodig."

Het was Ten Hag bovendien opgevallen dat de plek van Abdelhak Nouri in de kleedkamer nog steeds vrij wordt gehouden. "De selectie voelt zich daar prettig bij. Dat ga ik niet veranderen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. De trainer merkt dat het drama rond Nouri nog steeds zijn uitwerking heeft op de spelersgroep. "Ik heb zelf niet het initiatief genomen om er een onderwerp van te maken. Maar als spelers erover willen praten, is daar alle ruimte voor. Het speelt ongetwijfeld nog in hun hoofden."