Update: Dortmund zet Aubameyang uit selectie na 'vreemde acties' van topspits

Update: Dortmund zet Aubameyang uit selectie na 'vreemde acties' van topspits

14-01-2018 17:26
21

Het is wéér mis met Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese goalgetter is zondag door zijn club Borussia Dortmund uit de selectie gezet voor de Bundesliga-hervatting tegen VfL Wolfsburg.

Dat bevestigt Dortmund via de officiële kanalen. Het is een 'disciplinaire maatregel', meldt de Duitse club. Het is onbekend wat er precies aan de hand is. Aubameyang houdt al de hele week de gemoederen bezig. Tijdens het trainingskamp zat zijn familie in het hetzelfde hotel als de selectie, wat tot scheve gezichten leidde. Dortmund sprak dit overigens fel tegen.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Aubameyang om disciplinaire redenen uit de selectie is gezet. De ontslagen Peter Bosz nam de maatregel in oktober, toen de 28-jarige spits voor de zoveelste keer te laat was gekomen. Een maand later kwam Aubameyang zonder toestemming van de club met een cameraploeg het trainingsveld op. Hij maakte in de eerste seizoenshelft dertien competitiegoals.

Update 17.26: BILD claimt de reden achter de verbanning van Pierre-Emerick Aubameyang te kennen. De topspits van Borussia Dortmund zou zaterdag twee 'vreemde acties' hebben gedaan: eerst sloeg hij de wedstrijdbespreking over en vervolgens vertrok hij vroegtijdig. Aubameyang ontbreekt zondag in de wedstrijdselectie voor het duel met VfL Wolfsburg.