Feyenoord haalt 'eerzuchtige jongen' in huis: 'Maar hij is ook niet achterlijk'

Feyenoord haalt 'eerzuchtige jongen' in huis: 'Maar hij is ook niet achterlijk'

14-01-2018 17:51
34

Sjoerd Mossou kan de scepsis over de komst van Robin van Persie bij Feyenoord moeilijk volgen. Alles wijst erop dat de 34-jarige spits terugkeert in De Kuip.

"Dat hij terugkomt is voetbaltechnisch natuurlijk mooi. Maar ook als persoonlijkheid. Als naam en als super grote speler", zegt Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, tegen RTV Rijnmond. "Maar niet alleen om zijn naam. Je hebt meerdere figuren gehad die terugkwamen zoals Jaap Stam, Edgar Davids of Mark van Bommel. "

"We hebben heel snel de neiging om ze af te branden, om ze kritisch te behandelen en dat gaan we met Van Persie ook doen. Maar ik denk dat je hem moet koesteren als voetballer, puur kwalitatief. Het is gewoon een buitengewone voetballer."

Van Persie weet de rol die hij bij Feyenoord gaat spelen, denkt Mossou. "Van Persie is ook niet achterlijk. Die weet waar hij staat in zijn carrière en dat hij vijf maanden niet gevoetbald heeft. Het is een eerzuchtige jongen, dat wel. Maar bij Fenerbahçe heeft hij ook op de bank gezeten en bij Oranje is hij als wisselspeler er weer bijgehaald en heeft hij zich moeiteloos in die rol geschikt."