'Wereldtopper' Van Persie komt terug: 'Dat botste toen nog weleens'

'Wereldtopper' Van Persie komt terug: 'Dat botste toen nog weleens'

14-01-2018 20:32
32

Alles wijst erop dat Robin van Persie komende week zijn handtekening zet onder een contract in De Kuip. Edwin Zoetebier speelde in het verleden samen met de inmiddels 34-jarige aanvaller. Hij denkt dat Feyenoord met Van Persie 'een speler van wereldklasse' naar De Kuip haalt. 

In 2002, het jaar dat Feyenoord de UEFA Cup won, speelde Zoetebier samen met Van Persie. "Je kon zien dat hij ongelofelijk veel talent had. Het was een branieschoppertje, in de goede zin van het woord. Hij wist wat hij wilde en hij wist van zijn eigen kwaliteiten af", vertelt de voormalig doelman aan FC Rijnmond. 

"In de tijd dat je nog jong bent, moet je gewoon luisteren naar de ouderen. Dat is vandaag de dag niet altijd meer het geval. Maar destijds was het wel het geval en dat botste nog weleens met Robin", vervolgt de goalie. "Maar we zagen als oudere spelers wel heel veel kwaliteiten. De man wist toen al wat hij wilde en kon zoveel met een bal."

De afgelopen jaren speelde Van Persie in Turkije. De routinier zal van grote waarde zijn voor Feyenoord, gelooft Zoetebier. "Robin is een wereldtopper. De complimenten aan Feyenoord dat ze hem weten te strikken. En terug weten te halen."

Lees ook: Onruststoker, dure bankzitter, Kuyt-draaiboek: de voors en tegens van Van Persie