'Bergkamp weigerde om met Ten Hag te praten: ontslag bij Ajax gevolg'

'Bergkamp weigerde om met Ten Hag te praten: ontslag bij Ajax gevolg'

15-01-2018 08:54
111

Dennis Bergkamp werd door Ajax op non-actief gesteld mede omdat hij nog voor het opzij zetten van Marcel Keizer weigerde om in gesprek te gaan met Erik ten Hag, zijn uiteindelijke opvolger. Dat schrijft De Telegraaf.

Bergkamp kon zich niet vinden in de beslissing van Ajax om Keizer opzij te zetten en al helemaal niet in de beslissing om nog voor zijn ontslag met Ten Hag in gesprek te gaan, die nog onder contract stond bij FC Utrecht. Bergkamp vond dat niet juist ten opzichte van zijn vriend Keizer, voor wie hij zich bij Ajax hard heeft gemaakt. Na de beslissing van Bergkamp kon algemeen directeur Edwin van der Sar niets anders dan hem opzij zetten. Opvallend detail: een maand eerder bereikte Bergkamp met Ajax een akkoord over contractverlenging.

Dat Keizer uiteindelijk plaats moest maken, doet pijn bij Van der Sar. De directeur kreeg na het thuisduel met Vitesse (1-2) zijn eerste twijfels. "Toen heb ik mezelf de vraag gesteld: zijn we op de goede weg?", zegt hij in de ochtendkrant. "Je zet alle gebeurtenissen op een rij, geeft advies, laat de trainer met zijn staf verder z'n werk doen en kijkt of er progressie is. Uiteindelijk te weinig."

Van der Sar over discussies in het Technisch Hart: "Het probleem dat bij die discussies ontstond was dat de betrokkenen het intern niet meer konden opbrengen om samen één lijn te volgen. Iemand moet dan de knoop doorhakken. Ik heb toen gesteld dat we deze nu ingezette koers volgen en alles doen om die koers te laten slagen. Iedereen moet daarin mee."