'Ebuehi verkast naar Portugese topclub maar blijft mogelijk in Nederland'

'Ebuehi verkast naar Portugese topclub maar blijft mogelijk in Nederland'

15-01-2018 11:59
14

ADO Den Haag raakt Tyronne Ebuehi naar alle waarschijnlijkheid kwijt aan Benfica. Dat meldt Record maandag. De transfer is volgens het Portugese medium al in kannen en kruiken.

Ebuehi zou zelfs al de medische keuring hebben afgelegd. Record schrijft dat Benfica de transfer later op maandag bekend hoopt te maken. ADO heeft pogingen ondernomen om de Nigeriaans international langer aan zich te binden, maar dat lukte de club niet. Ebuehi wilde niet bijtekenen en vertrekt nu dus naar de Portugese topclub. 

Toch is er nog hoop voor ADO: de Hagenezen willen Ebuehi na zijn verkoop aan Benfica direct voor een halfjaar terughuren, schrijft hetzelfde Record. Voor alle partijen biedt dat mogelijkheden. Niet alleen kan ADO dan langer gebruik maken van de verdediger, Ebuehi zelf maakt meer kans op speelminuten. Dat is gunstig voor de back, aangezien hij hoopt op een plek in de WK-selectie van Nigeria. Voor Benfica, dat in Ebuehi nu nog geen basisspeler ziet, is een verhuur aan een andere club ook mogelijk.