'Van Gaal of Van Marwijk mogelijk alsnog naar WK: eind februari duidelijkheid'

'Van Gaal of Van Marwijk mogelijk alsnog naar WK: eind februari duidelijkheid'

16-01-2018 07:18
7

Louis van Gaal en Bert van Marwijk mogen nog altijd hopen op het WK. De ervaren Nederlandse coaches zijn in beeld voor het bondscoachschap van Australië, meldt Voetbal International.

Van Gaal en Van Marwijk circuleren op een lijst met nog enkele andere topcoaches. Luiz Felipe Scolari en Marcelo Bielsa stelden hun eigen kandidatuur en willen met Australië naar Rusland. Ook Jürgen Klinsmann heeft gesolliciteerd naar de baan. Mogelijk struikelblok bij het strikken van een grote naam vormt het jaarsalaris van een miljoen euro dat de Australische bond hanteert.

Down Under is ook een stroming die inzet op een lokale coach. Voormalig Roda JC- en NAC Breda-aanvaller Graham Arnold is daarvoor de geknipte kandidaat. Hij won dit jaar de dubbel met Sydney FC en werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in de A-League. De bond wil binnen nu en zes weken de knoop doorhakken. Een negenkoppige selectiecommissie moet beslissen.

In dat panel zitten onder anderen de oud-internationals Mark Schwarzer, Marco Bresciano en Stan Lazaridis, assistent-trainer Ante Milicic, Eric Abrams, de technisch directeur en twee experts van buiten. De Australiërs zijn op het WK ingedeeld in een groep met Frankrijk, Denemarken en Peru.