Hiddink op de tribune voor oud-NAC'er: 'Echt kippenvel, grote meneer in Engeland'

Hiddink op de tribune voor oud-NAC'er: 'Echt kippenvel, grote meneer in Engeland'

Gepubliceerd: vrijdag 19 januari 2018 om 15:05vr 19-01-2018 om 15:05

Nadir Ciftci verliet ADO Den Haag op jonge leeftijd voor het buitenland. De inmiddels 25-jarige aanvaller zag deals met Manchester City en Fenerbahçe afketsen, maar speelde wel enkele seizoenen voor Portsmouth. Daar trok hij de aandacht van Guus Hiddink.

"Hiddink heeft mij gevraagd om voor Turkije te spelen. Hij was speciaal naar Portsmouth gevlogen om een wedstrijd te zien en mij te spreken", vertelt Ciftci aan VICE Sports. "Ik weet het nog heel goed. Ik zat in de kleedkamer toen de trainer zei dat Hiddink op de tribune zat. Iedereen keek meteen naar mij. Ik kreeg echt kippenvel. Iedereen kent hem natuurlijk van Chelsea, hij is ook in Engeland een grote meneer."

"Turkije wilde een sterker team, met spelers uit Nederland en Duitsland", vervolgt de oud-speler van NAC Breda. "Wat nu met Marokko gebeurt. Na de wedstrijd vroeg Hiddink of ik voor Turkije wilde kiezen. Natuurlijk wilde ik dat. Hij selecteerde me meteen voor een oefenwedstrijd tegen Nederland, in de Arena. Toen hij me belde om dat te vertellen, wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik stotterde gewoon aan de telefoon. Ik was echt onder de indruk van hem."

Ciftci, die door Celtic is verhuurd aan Motherwell, meldde zich in Amsterdam en kreeg op de training telkens een hesje. "Ik dacht dus dat ik zou gaan spelen. Een dag voor de wedstrijd kwam een assistent naar me toe, ik mocht niet spelen. Ik had nog geen Turks paspoort, alleen dat van Nederland. Dat mag niet van de FIFA. Daarna heb ik nog wel bij onder 19 en onder 21 van Turkije gezeten, maar nooit mijn debuut gemaakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws