Fortuna en NEC verliezen verrassend, fantastische comeback Jong PSV

19-01-2018 22:19
29

Fortuna Sittard en NEC hebben verrassende nederlagen geleden in de Jupiler League. Koploper Fortuna ging hard onderuit bij FC Dordrecht, daar waar Pepijn Lijnders zijn derde wedstrijd als trainer van NEC verloor: Almere City was met 3-2 te sterk.

Almere City - NEC 3-2
NEC zal met een katergevoel de bus instappen, want de ploeg van Lijnders gaf ook tegen Almere niet thuis. Jergé Hoefdraad maakte na een half uur de 1-0 en voor rust werd de marge verdubbeld door Anass Ahannach, de oom van Sparta-aanwinst Soufyan Ahannach. Sven Braken maakte van de wedstrijd weer een wedstrijd met de 2-1, maar twee minuten daarna bracht Almere de stand weer naar 3-1. De 3-2 van Braken bleek enkel voor de statistieken.

FC Dordrecht - Fortuna Sittard 3-0
Fortuna liep in Dordrecht al snel achter de feiten aan. Jafar Arias zorgde in de 24e minuut voor 1-0. Het Fortuna van Sunday Oliseh zocht met man en macht naar de gelijkmaker, maar incasseerde tien minuten na rust ook de 2-0. Dit keer maakte Robert Mutzers hem. De genadeklap werd uitgedeeld in de 67e minuut, toen Arias wederom trefzeker was. Vanaf dat moment wist Fortuna dat het gedaan was. De Limburgers blijven wel koploper, omdat ook NEC verloren heeft. De voorsprong is één punt.

De Graafschap - Jong PSV 2-3
Jong PSV startte dramatisch in Doetinchem en stond al na twaalf minuten spelen met 2-0 achter. In de vijfde minuut was Lars Nieuwpoort trefzeker, waarna Youssef El Jebli er zeven minuten later prachtig 2-0 van maakte. Jong PSV liet zich niet van de wijs brengen en deed vijf minuten later via Cody Gakpo wat terug. Het jonge talent maakte zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. De 2-1 bleef tot minuut 81 staan. Jong PSV kreeg een strafschop, die Dante Rigo benutte. In de 92e minuut gingen de Eindhovenaren door een treffer van Gakpo alsnog met de winst aan de haal.