'Denk niet dat er een sjeik met een zak geld komt, ik blijf bij Ajax'

'Denk niet dat er een sjeik met een zak geld komt, ik blijf bij Ajax'

22-01-2018 10:54
46

Matthijs de Ligt blijft bij Ajax. De achttienjarige verdediger ziet geen reden om Amsterdam nu al te verlaten. Naar verluidt zitten Bayern München en FC Barcelona achter hem aan.

De transferperiode duurt nog negen dagen, maar De Ligt verzekert dat hij niet vertrekt. "Ik blijf, dat kan ik nu wel zeggen", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Er speelt niets op de achtergrond. Nee, ik denk niet dat er deze maand nog een sjeik met een zak geld komt, haha."

De Ligt verlengde onlangs zijn contract en ziet dan ook geen reden om ineens te vertrekken. "Ik ben gelukkig bij Ajax. Ik speel elke week en maak stappen. Dat grote clubs aan mij worden gelinkt is mooi, maar er is niets concreet. Zolang dat niet het geval is houd ik mij niet bezig met geruchten. Ik richt mij op Ajax en wil dit seizoen kampioen worden."

Vlak na de wedstrijd tegen Feyenoord, die Ajax met 2-0 won, meldde het Algemeen Dagblad dat Bayern München voor hem op de tribune zat. De Duitse topclub ziet in De Ligt een potentiële versterking voor de toekomst.