Gullit ziet Oranje-international worstelen na transfer: 'Merkt dat het de top is'

Gullit ziet Oranje-international worstelen na transfer: 'Merkt dat het de top is'

03-02-2018 08:28
11

Virgil van Dijk kent geen makkelijke start bij Liverpool. De duurste verdediger ooit wacht nog op zijn eerste zege als basisspeler en zit bij tijd en wijlen zelfs op de bank.

'Als verzachtende omstandigheid geldt dat Van Dijk een tijdje geblesseerd was', schrijft Ruud Gullit in zijn column in De Telegraaf. 'Maar hij merkt tevens dat Liverpool echte top is. Het tempo ligt hoger dan bij Southampton. Van Dijk moet daar snel bij aanhaken.

Om meer spelers van het niveau van Van Dijk voort te brengen, moet er iets veranderen in de Eredivisie, meent Gullit. 'Willen wij in Nederland betere voetballers opleiden, die internationaal mee kunnen dan moet het tempo in de Eredivisie omhoog. Bij FC Twente-Ajax, FC Utrecht-Ajax en Feyenoord-PSV zag je wedstrijden in een hoger tempo. Natuurlijk gaat niet alles goed, maar als je als speler vaker wordt geconfronteerd met zulke tegenstand dan leer je vanzelf sneller te handelen. Die ontwikkeling moet over een veel bredere lijn plaatsvinden in Nederland. Zo kan iedereen zich aan elkaar optrekken om beter te worden.'