Slecht debuut voor Seedorf: Deportivo verliest schopwedstrijd van Betis

12-02-2018 22:52
7

Clarence Seedorf is slecht begonnen aan zijn reddingsactie bij Deportivo La Coruna. In zijn eerste wedstrijd ging de Nederlander met 0-1 onderuit tegen Real Betis.

Seedorf heeft van het bestuur de opdracht gekregen om degradatie te voorkomen. Deportivo staat momenteel op een zorgwekkende negentiende plaats in de Primera Division en had bij winst uit de degradatiezone kunnen klimmen. Het liep echter anders. Wat vooral opviel waren de harde tackles van de spelers van Seedorf. De Nederlander mocht van geluk spreken dat hij na de rust nog kon beschikken over alle elf spelers. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en kregen evenveel kansen.

Tien minuten na de rust kwam Betis op voorsprong. Firpo Junior stoomde op vanaf de linkerkant en gaf de bal goed voor op Lorenzo Moron, die enkel maar binnen hoefde te tikken. Deportivo kreeg grote kansen om de stand gelijk te trekken, maar die werden om zeep geholpen. Ook in de blessuretijd werden twee grote mogelijkheden gemist.

Seedorf verliest en daardoor is de taak om degradatie te voorkomen er alleen maar moeilijker op geworden. Deportivo zakt naar de negentiende plaats, maar heeft nog wel een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Málaga. Komende zaterdag is nummer zestien Alaves de tegenstander.