Boymans in beeld in de Eredivisie: 'Daar wil ik eerst meer van weten'

Boymans in beeld in de Eredivisie: 'Daar wil ik eerst meer van weten'

15-02-2018 06:52
21

Ruud Boymans is in beeld bij FC Groningen. Technisch manager Ron Jans aast op een spits, nu Lars Veldwijk geen toekomst meer lijkt te hebben in het Hoge Noorden.

De kans dat Veldwijk nog speelminuten maakt zolang Ernest Faber trainer is van Groningen, is nihil. Jans is druk op zoek naar beschikbare spitsen, waar Boymans er een van is. Het is echter geen zekerheidje dat de nummer dertien van de Eredivisie met de spits aan de haal gaat. Hij tekende in 2016 een driejarig contract bij Al-Shabab, maar kwam al snel niet meer in de plannen van de club voor.

Wedden

Meer odds

"Meestal is het geen goed teken als spelers op dit moment geen club hebben", zegt Jans tegen het Dagblad van het Noorden. "Boymans is al een tijd uit de running. Daar wil ik eerst wel meer van weten." Boymans verliet FC Utrecht in 2016 voor Al Shabab, nadat hij in negentien competitiewedstrijden tien doelpunten had gemaakt.

Groningen is bereid om Veldwijk te verkopen aan een land waar de transfermarkt nog open is, zoals de Verenigde Staten, China, Rusland of Scandinavië. Afgelopen zondag maakte Veldwijk zich onmogelijk door een invalbeurt te weigeren. Daardoor lijkt de spits klaar bij Groningen.