Door Poetin op kantoor geroepen: 'Ik ging weg. Hij zei: nee, dat gebeurt niet'

Door Poetin op kantoor geroepen: 'Ik ging weg. Hij zei: nee, dat gebeurt niet'

Gepubliceerd: donderdag 15 februari 2018 om 08:10do 15-02-2018 om 08:10

Dick Advocaat vertelt vol enthousiasme over zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Advocaat werd door Poetin op kantoor geroepen omdat hem ter ore was gekomen dat de zeventigjarige trainer Zenit Sint-Petersburg zou verlaten om bondscoach van Australië te worden. Dat wilde Poetin niet.

Advocaat boekte successen met Zenit, waaronder het winnen van de UEFA Cup in 2008. "De reden dat hij mij daar naartoe haalde is omdat ik weg zou gaan, naar Australië", zegt Advocaat tegen Betweters. "Hij zei: nee, dat gebeurt niet. Ik zei: ja, echt wel. Als je daar zit, denk je niet: dat is Poetin. Hij dacht eerder: daar zit Dick", lacht Advocaat.

"Het was een leuk gesprek. Ik zat op een plek waar veel grote mensen hebben gezeten en dan ineens zit Dick Advocaat daar. Hij was heel vriendelijk en kende alles. Hij zei dat ik niet weg kon bij Zenit. Ik ben ook gebleven, waardoor de Russische bond anderhalf miljoen moest betalen aan de Australische bond."

Advocaat krijgt de vraag of Halbe Zijlstra bij de ontmoeting aanwezig was. De politicus trad deze week af als minister van Buitenlandse Zaken omdat hij loog over een ontmoeting met Poetin. "Ik heb hem twee keer gezien. Of Halbe Zijlstra er ook bij was? Nee, deze keer niet", grapt Advocaat. "Ik vind het wel jammer dat hij weg is, want ik vond het een man naar mijn hart. Er was een aantal mensen bij toen ik er was. Er waren veel journalisten die hij wegstuurde en toen bleef ik over met Poetin en een vertaler."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws