'Hij is niet heel goed, niet hard genoeg om bij een Nederlandse topclub te spelen'

'Hij is niet heel goed, niet hard genoeg om bij een Nederlandse topclub te spelen'

18-02-2018 21:07
21

Oud-Feyenoorder Harry van der Laan denkt dat Jean-Paul Boëtius niet zo goed is als de meeste mensen denken. De Feyenoorder laat de laatste weken geen goede indruk achter en was ook tegen Heracles Almelo een van de zwakkere schakels.

"Zijn eigen verwachtingspatroon was te hoog. Hij is weggeweest (naar FC Basel, red.), maar niet beter teruggekomen", zegt Van der Laan bij FC Rijnmond. "Hij was bij Feyenoord een groot talent en ging vanwege het geld naar het buitenland. Dat snap ik wel. Je wordt daar niet beter, want daar kijken ze alleen maar naar presteren en wedstrijden winnen. Dat mist hij gewoon."

RTV-Rijnmond verslaggever Ruud van Os heeft een vergelijkbare mening. "Misschien is hij wel niet zo goed als dat we met z'n allen denken. Je hebt van die voetballers die heel goed kunnen presteren als het zonnetje schijnt, maar het allemaal wat minder wordt als de blaadjes vallen. Dan komt er wat kritiek van buitenaf, wat het negatieve gevoel versterkt. Ik denk ook dat hij niet zo heel goed is. Qua techniek wel, maar niet hard genoeg om echt een goede prof bij een topclub te zijn."