Van Hooijdonk over 'Jehovah's Getuige' Memphis: 'Als je dan naar Guus Til kijkt..'

Van Hooijdonk over 'Jehovah's Getuige' Memphis: 'Als je dan naar Guus Til kijkt..'

19-02-2018 13:45
35

John van den Brom hoopt dat Memphis Depay zich kan herpakken bij Olympique Lyon. De Oranje-international verscheen de afgelopen periode veel in het nieuws vanwege randzaken. De AZ-trainer zegt dat Memphis zich puur op het voetbal moet focussen.

"Het zou zonde zijn als dat verloren gaat met zijn kwaliteiten en talent", zegt Van den Brom bij Studio Voetbal. "Ooit gaat het balletje wel weer een keer rollen en gaat de knop om."

Schrijver en journalist Özcan Akyol denkt dat Memphis te gevoelig is voor wat de buitenwereld van hem vindt. "Dat merk je aan al zijn Instagram-posts. Als ze een beetje kritiek krijgen, kunnen ze daar niet tegen. Dan schieten ze in de verdediging. De hele wereld is tegen mij. Als je bij een grote club speelt, krijg je nou eenmaal veel kritiek."

Pierre van Hooijdonk maakt de vergelijking met AZ'er Guus Til. "Ik zag hem (Memphis, red.) twee weken geleden een paar interviews doen. Ik dacht dat ik naar een Jehovah's Getuige aan het luisteren was. Dat is prima, maar als je dan Guus Til hoort praten, tja..Je wilt het gewoon over de voetballer Memphis hebben, maar je gaat zo snel over op die andere dingen."

No Poll