'Het publiek moet gaan morren, ze moeten zich tegen Groningen keren'

'Het publiek moet gaan morren, ze moeten zich tegen Groningen keren'

22-02-2018 17:24
38

NAC Breda moet zorgen dat het publiek zich vrijdagavond tegen FC Groningen keert. Dat stelt trainer Stijn Vreven, daags voor het competitieduel in het Noordlease Stadion.

Door de slechte resultaten en het tegenvallende spel is de sfeer in Groningen gedaald tot het nulpunt. Dat is Vreven niet ontgaan. "Het kan een voordeel zijn, maar het hangt wel van onszelf af", aldus de NAC-trainer, geciteerd door Omroep Brabant.

"Je moet hen niet in de wedstrijd laten komen en het publiek de gelegenheid geven om te morren. Dat kan een voordeel zijn. De start zal zeer belangrijk zijn. Ik verwacht dat zij het eerste kwartier fel zullen spelen om het publiek achter zich te krijgen. En wij moeten dus zorgen dat we het publiek tegen hen krijgen. Het wordt de wet van de sterkste, een beetje bluf en daarbij moeten we sterk in het hoofd zijn."

Vreven ziet de uitwedstrijd tegen Groningen als een zespuntenwedstrijd. "Nu begint het seizoen, nu beginnen de finales", zegt hij. "Het zijn nog tien zespuntenwedstrijden. Het zijn tien mogelijkheden om je veilig te spelen en wij zullen dat moeten doen."