Hateboer en De Roon uitgeschakeld in Europa League, blamage voor Arsenal

22-02-2018 23:00
3

Hans Hateboer en Marten de Roon moeten met Atalanta Bergamo afscheid nemen van de Europa League. De Italianen leken na een 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd hard op weg naar een 1-0 zege op Borussia Dortmund, maar zagen in de slotfase alsnog het doek vallen.

Rafael Tolói leek uit te groeien de gevierde man bij de nummer acht van Italië. De Braziliaanse stopper zorgde, na mistasten van doelman Roman Bürki, uit een corner al na tien minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. Dortmund ging op zoek naar de broodnodige gelijkmaker en vond die in de slotfase: aanvoerder Marcel Schmelzer frommelde de bal binnen na een halve redding van doelman Etrit Berisha.

Ook voor Quincy Promes en Sparta Moskou zit het Europese avontuur erop: de Russen konden in de uitwedstrijd tegen Athetic Bilbao, die werd overschaduwd door de dood van een politieagent, een 1-3 nederlaag in eigen stadion niet goedmaken. Luiz Adriano zette Spartak nog wel op weg met zijn 0-1 vlak voor rust, maar Xabier Etxeita Gorritxategi zorgde na rust voor de 1-1. De 1-2 van Lorenzo Melgarejo kwam te laat.

Arsenal bereikte ook de volgende ronde van de Europa League, maar deed dat met het schaamrood op de kaken. The Gunners verdedigden thuis een 3-0 voorsprong tegen het Zweedse Östersunds, maar stonden al vroeg in de eerste helft met 0-2 achter. Sead Kolasinac zorgde vlak na rust nog voor 1-2, maar de Londenaren konden een blamage niet meer voorkomen.