'Feyenoord bereikt akkoord met Amerikanen: 17,5 miljoen voor nieuw stadion'

23 februari om 18:14

Feyenoord lijkt een belangrijke nieuwe stap te hebben gezet richting het nieuw te bouwen stadion. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de regerend landskampioen een akkoord bereikt met de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs over een kredietlening van 17,5 miljoen.

Eind november doken er al berichten op dat de Rotterdammers toenadering zochten tot Goldman Sachs om te praten over een zogeheten 'brugkrediet'. Toen werd er gesproken over 'een kleine twintig miljoen euro', maar dat bedrag valt nu dus iets lager uit. Volgens het AD stelt de Amerikaanse bank tot de zomer van 2018 een bedrag van acht miljoen euro beschikbaar aan de stadionclub.

De overige 9,5 miljoen euro volgt wanneer Feyenoord de concrete plannen voor het nieuw te bouwen stadion rond heeft. Het totale bedrag moet gebruikt worden om de eerste bouwplannen van het stadion en het bijbehorende Feyenoord City te bekostigen. De Rotterdammers hopen in 2019 met de bouw te kunnen beginnen om drie jaar later definitief te verhuizen.