Feyenoord zoekt geld en praat met investeringsbank: 'Ze moeten worden betaald'

Feyenoord zoekt geld en praat met investeringsbank: 'Ze moeten worden betaald'

29-11-2017 15:38
57

Feyenoord is met investeringsbank Goldman Sachs in gesprek over een zogenaamd 'brugkrediet' om de bouw van een nieuwe Kuip te financieren. Het Algemeen Dagblad kreeg dat woensdag bevestigd van een woordvoerder van de club. Het zou gaan om 'een kleine twintig miljoen euro'. "We hopen begin januari een akkoord te hebben met deze bank."

De regerend kampioen van Nederland is al jaren in de weer met een nieuw onderkomen. Om het 'voorwerk' van het project te financieren is een krediet een must. "Het gaat om de periode tussen de plannenmakerij en de werkelijke start van het project. Er zijn mensen aan het werk, en die moeten worden betaald", wordt de zegsman van Feyenoord geciteerd.

"Dat geldt bijvoorbeeld voor de architecten die een voorontwerp maken." Of Goldman Sachs ook bij de verdere financiering van Feyenoord City wordt betrokken, is niet bekend. 

De bouw van het nieuwe stadion voor Feyenoord, ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA van architect Rem Koolhaas, moet in 2019 starten. Drie jaar later zou Feyenoord dan de eerste wedstrijden kunnen spelen in het onderkomen. Totale geschatte kostenplaatje: 365 miljoen euro.

Lees ook: 'Met budget van 32,5 miljoen wordt Feyenoord één keer in de twee jaar kampioen'