Teleurstellend carrière-vervolg na Feyenoord-periode: 'Een meer geluk dan ander'

Teleurstellend carrière-vervolg na Feyenoord-periode: 'Een meer geluk dan ander'

23-02-2018 20:27
8

22 maart 2015: de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV die Anass Achahbar nooit meer zal vergeten. De aanvaller besliste de topper met twee fabelachtige doelpunten. In gesprek met RTV Rijnmond blikt hij terug.

"Ik zie het vaak terugkomen", zegt Achahbar over de wedstrijd, die in 2-1 eindigde. "Ik hoor het ook veel van de jongens (van zijn huidige club NEC, red.). Soms schiet het door mijn hoofd."

Achahbar werd een grote toekomst voorspeld, maar kwam via PEC Zwolle uiteindelijk bij NEC terecht in de Jupiler League. "De een heeft iets meer geluk dan de ander en maakt een mooiere stap dan de ander. Hij maakt gelijk doelpunten waardoor hij meer kan spelen. De ander valt ongelukkig in en speelt slecht terwijl de rest ook slecht speelt, waardoor hij ook niet opvalt. Iedereen heeft zijn eigen weg."

Achahbar kan zich dan ook goed vinden in Jean-Paul Boëtius, die het moeilijk heeft bij Feyenoord. "Iedereen heeft een keer een downperiode. Het gaat erom hoe je het oppakt, hoe snel je het oppakt en hoe hard je ervoor werkt. Als het je overkomt, moet je opstaan en werken om jezelf weer omhoog te helpen. Het komt heus wel goed met hem."