'Van der Vaart veegt contractaanbieding resoluut van tafel: te ver rijden'

'Van der Vaart veegt contractaanbieding resoluut van tafel: te ver rijden'

25-02-2018 09:45
22

Rafael van der Vaart maakt weer aanspraak op speelminuten bij FC Midtjylland. Dat bevestigt trainer Jess Thorup, die positief is over de conditie van de 35-jarige Nederlander.

Van der Vaart speelde vorige week drie minuten tegen FC Kopenhagen. Het was zijn eerste wedstrijd van het seizoen. "Rafael heeft het goed gedaan", zegt Thorup tegen Tipsbladet. "Hij heeft deze week geen terugslag gehad en heeft volledig meegetraind met de ploeg. Mooi dat hij weer op het juiste spoor is."

De Midtjylland-trainer denkt Van der Vaart dit seizoen nog nodig te hebben. De Deense club strijdt om het kampioenschap. Thorup: "Er is niemand die twijfelt of Rafa goed kan voetballen, dus we kunnen hem nog goed gebruiken in het voorjaar. We zullen zien hoe lang we hem nodig hebben. Of ik verbering zie? We werken constant aan zijn conditie. Ja, ik denk dat zijn lichaam er nu beter uitziet."

Van der Vaart beschikt over een aflopend contract bij Midtjylland. Deze week werd hij gelinkt aan Esbjerg fB, waar zijn vriendin Estevana Polman handbalt. Tipsbladet meldt dat ook Randers FC geïnteresseerd is. Van der Vaart schoof een contractaanbieding echter van tafel in januari, omdat Randers te ver rijden is.