Vader én matchwinner: Ik kon niet meer, overal schoot de kramp erin

Vader én matchwinner: "Ik kon niet meer, overal schoot de kramp erin"

Gepubliceerd: maandag 26 februari 2018 om 07:49ma 26-02-2018 om 07:49

Ben Rienstra beleefde een weekend om nooit te vergeten. De aanvoerder van Willem II werd in de nacht van zaterdag op zondag vader en maakte vervolgens op zondagmiddag de winnende goal tegen Roda JC.

Ondanks zijn korte nachtje hield de middenvelder het vol tot minuut 77. "Ik kon niet meer, overal schoot de kramp erin. Dat is ook niet zo gek. Ik heb vannacht hooguit vier uurtjes geslapen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Vroeg in de eerste helft had hij al met een bekeken afstandsschot de enige treffer van de wedstrijd gemaakt. De voor voetballers gebruikelijke 'wieg-gebaren' liet Rienstra echter achterwege. "Je moet wel jezelf blijven. Zoiets is niet echt mijn ding."

Dat de aanvoerder mee zou spelen, was op zondagochtend nog niet eens zeker. "In het ziekenhuis heb ik een paar uur op een bed proberen te slapen. Ik hoefde me pas om half één bij het stadion te melden voor de wedstrijd. Ik mocht zelf beslissen of ik zou spelen. Natuurlijk wilde ik dat", laat hij weten aan De Telegraaf. "Ik had eerder in de week tegen onze verzorger voorspeld dat ik zondag zeker zou spelen en er ook één zou inschieten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws