'Júist die nederlaag bij PSV versterkte het gevoel dat we kampioen konden worden'

'Júist die nederlaag bij PSV versterkte het gevoel dat we kampioen konden worden'

Gepubliceerd: woensdag 28 februari 2018 om 11:15wo 28-02-2018 om 11:15

Júist na de verloren topper tegen PSV begin dit seizoen, leefde bij Feyenoord het gevoel dat titelprolongatie mogelijk was. Dat zegt Jan-Arie van der Heijden in een interview met Voetbal International

Feyenoord, dat al uitgeschakeld is in de strijd om de titel, raakte afgelopen zomer in onder meer Eljero Elia, Dirk Kuyt en Rick Karsdorp belangrijke spelers kwijt. "Toch, ik vind dat je dat nooit als excuses mag gebruiken", zegt Van der Heijden. "Feyenoord heeft zich niet toch voor niets versterkt? En met al die vervangers moet je toch in De Kuip kunnen winnen van, met alle respect, NAC Breda en VVV-Venlo? Niettemin schijnt het dus moeilijk te zijn, kampioen worden en dat een jaar later weer voor elkaar krijgen."

"Waarom dat zo is? Geen idee. Het was in ieder geval wel mijn ambitie, ónze ambitie. De voorwaarden lagen er ook. Als je ook kijkt naar het niveau tijdens de trainingen in de voorbereiding, dat was gewoon heel erg hoog." In de eerste maand van de competitie verloor Feyenoord met 1-0 bij PSV, maar was het met tien man 45 minuten lang de betere ploeg. "Juist die ene helft bij PSV waarover we eerder spraken, met tien tegen elf, versterkte het gevoel dat we weer kampioen konden gaan worden. En dan moet je een paar maanden later concluderen dat het niet gaat lukken. Ik vind dat eigenlijk wel wrang", aldus de Feyenoorder. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws