De Mos en Van Gelder geloven niet in Ten Hag: 'De spelers zijn nu al de baas'

De Mos en Van Gelder geloven niet in Ten Hag: 'De spelers zijn nu al de baas'

Gepubliceerd: zondag 4 maart 2018 om 20:43zo 04-03-2018 om 20:43

Jack van Gelder heeft in harde bewoordingen uitgehaald naar Erik ten Hag. De presentator van het Ziggo Sport-programma Rondo laat zondagavond tijdens zijn programma weten dat Ten Hag volgens hem te weinig uitstraling heeft voor een Ajax-trainer.

"Hij heeft niet de uitstraling om voor een topclub te werken die in Amsterdam zit. Het zou hem in Rotterdam ook niet lukken", aldus Van Gelder. De presentator vindt bovendien dat Ten Hag niet werkt volgens het Ajax-beleid. "Hij heeft niets overgenomen van de filosofie van Ajax: aanvallend voetballen, dominant zijn, pressie zetten op de tegenstander. Hij heeft het over passes en achterin minder kwetsbaar zijn."

Tafelgast Aad de Mos sluit zich aan bij de woorden van de presentator. Volgens de oud-trainer heeft Ten Hag te weinig 'flair' voor Ajax. "Je moet laten zien dat je de echte baas bent. Ik heb nu al het idee dat de spelers de baas zijn. De lichaamshouding van meneer Schöne, Ziyech en vooral Veltman, daar erger ik me kapot aan", aldus De Mos, die de non-verbale communicatie van het drietal een 'schande voor Ajax' noemt. "Natuurlijk ligt dat wel aan Ten Hag. Je mag ook ingrijpen als Veltman zo nonchalant is."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Valt Erik ten Hag iets te verwijten?

(2745 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws