'Ook zoiets raars: Ajax had een hoop geld betaald om hem van PSV terug te halen'

'Ook zoiets raars: Ajax had een hoop geld betaald om hem van PSV terug te halen'

11-03-2018 11:15
22

Albert Luque werd in 2007 met grote verwachtingen binnen gehaald bij Ajax, maar de Spanjaard flopte in Amsterdam. Luque is teleurgesteld in Marco van Basten, die in 2008 hoofdtrainer van Ajax werd. 

Luque kon geen potten breken en speelde in het tijdperk van Van Basten zelfs mee met de beloften van Ajax. "Het was een situatie die ik niet eerder in mijn loopbaan had meegemaakt", zegt de Spaanse aanvaller tegen Voetbal International. "Iemand die bij grote clubs heeft gevoetbald, Spaans international is geweest, laat je toch niet met de beloftes meetrainen? Juist Van Basten zou zich dat toch moeten kunnen voorstellen. Stond ik daar met Kenneth Perez."

"Ook zoiets raars, voor hem had Ajax een half jaar eerder nog een hoop geld betaald om hem van PSV terug te halen. Maar goed, ik ben professional. Ik ben gaan trainen, heb zelfs nog een oefenduel met Ajax 2 gespeeld. Vreemd is wel dat Van Basten bij onze eerste ontmoeting zei wél plannen met mij te hebben. Vijftien dagen later was hij van mening veranderd en kon ik vertrekken", aldus Luque, die werd verhuurd aan Malaga. Na nog even te zijn teruggekeerd bij Ajax, sloot hij uiteindelijk in 2011 zijn carrière af bij Malaga.