Van Hooijdonk over Younes-incident: 'Dan is Ten Hag niet goed bij zijn hoofd'

Van Hooijdonk over Younes-incident: 'Dan is Ten Hag niet goed bij zijn hoofd'

11-03-2018 23:44
46

De tafelgasten van Studio Voetbal hebben vol verbazing gereageerd op het incident rond Amin Younes. De Duitse vleugelaanvaller weigerde om in de slotfase van het thuisduel met sc Heerenveen in te vallen.

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer heeft nog gewerkt met Younes. "Zo ken ik hem helemaal niet. Hij was altijd een voorbeeldprof: als eerste bij de club en na de training met een ballenzak op het veld staan om te oefenen", aldus De Boer, die denkt dat de relatie tussen Ajax en Younes ernstig bekoeld is nadat een winterse transfer naar Napoli afketste. "Er is echt wat met hem gebeurd, want hij is gewoon een voorbeeldprof. Wat trainer Erik ten Hag nu moet doen? Keihard optreden! Hij hoeft niet meteen uit de selectie, maar ik zou hem de komende twee wedstrijden niet op de bank zetten."

Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk stelt echter dat de fout bij Ten Hag ligt. "Belachelijk natuurlijk dat Ten Hag na afloop zegt dat het een kwestie van gunnen was, omdat hij zo goed had getraind. In de negentigste minuut... Als je dan iemand om die redenen in laat vallen, ben je natuurlijk niet goed bij je hoofd", betoogt de oud-spits.