Update: Nijland bevestigt: aflopend contract niet verlengd bij FC Groningen

Update: Nijland bevestigt: aflopend contract niet verlengd bij FC Groningen

14-03-2018 10:07
28

Gerard Kemkers gaat FC Groningen verlaten. Met dat nieuws komt RTV Noord woensdagochtend. Sinds 2014 is de voormalig schaatscoach bij Groningen in dienst als manager Topsport en Talentontwikkeling. 

RTV Noord schrijft dat 'na verschillende gesprekken is gebleken dat beide partijen verschil van inzicht hebben over de te varen koers van de club'. Het aanstaande vertrek van Kemkers wordt overigens (nog) niet bevestigd door FC Groningen zelf. Woensdagochtend was niemand bereikbaar voor commentaar. 

Wedden

Meer odds

Er gaat in de komende maanden veel veranderen in het Noordlease Stadion. Eerder dit jaar werd bekend dat Ernest Faber eveneens afzwaait in het hoge Noorden. Het contract van de oefenmeester, die in 2016 werd aangesteld als opvolger van Erwin van de Looi, wordt niet verlengd.

Voormalig prof Danny Buijs is inmiddels aangesteld als nieuwe trainer van de huidige nummer dertien van de Eredivisie-ranglijst. 

Update 10.07: Groningen-directeur Hans Nijland bevestigt dat Kemkers inderdaad vertrekt bij de club. Voorlopig wil hij niet inhoudelijk reageren op het nieuws. Woensdagmiddag zal er een persmoment plaatsvinden. Zowel Nijland als Kemkers doet dan zijn verhaal.