'Beter dan Vertonghen', tóch niet doorgebroken bij Ajax: Pfoe, wat was hij goed!

'Beter dan Vertonghen', tóch niet doorgebroken bij Ajax: "Pfoe, wat was hij goed!"

17-03-2018 15:23
38

De inmiddels dertigjarige Rydell Poepon speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax. Hij was onderdeel van een generatie met bekende namen als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Siem de Jong, Vurnon Anita. Poepon denkt met een goed gevoel terug aan die periode. 

"Vertonghen was een van de mannen die het team droeg. Maar hoe hij zich vervolgens heeft ontwikkeld... Dat had niemand verwacht", vertelt de aanvaller op het digitale thuis van zijn oude club

"Toch was er nog één speler beter in die lichting. Het grootste talent was Javier Martina. Pfoe, wat was hij goed! We kwamen op dezelfde leeftijd bij Ajax. Wat hij in zijn eerste seizoen liet zien was niet normaal. Hij passeerde mensen zo makkelijk en simpel. Het was genieten om naast hem te spelen", vervolgt Poepon, die tegenwoordig in dienst is van het Turkse Boluspor. "Bij de goals die ik toen heb gemaakt, leverde hij meestal de assist. Martina was een groter talent dan Vertonghen."

"Hij kreeg ook als eerste een contract bij Ajax. In het tweede jaar werd Javier doorgeschoven naar Jong Ajax, omdat hij zo goed was. Het is echt zonde dat hij de top niet heeft gehaald. Ik denk dat hij misschien te lang bij Ajax heeft gezeten. Misschien was het beter geweest als hij zijn geluk eerder ergens anders had gezocht."

Martina komt tegenwoordig uit voor amateurclub Zeeburgia.