Steijn vs. Cocu na dubieuze rode kaart: 'Dan had er een stunt ingezeten'

Steijn vs. Cocu na dubieuze rode kaart: 'Dan had er een stunt ingezeten'

17-03-2018 23:36
56

De rode kaart voor Ralf Seuntjens in de tweede helft van PSV-VVV (3-0) was hét kantelpunt van de wedstrijd. Dat vindt VVV-trainer Maurice Steijn. Collega Phillip Cocu denkt er heel anders over. 

"Ik was zeer tevreden over de eerste 55 minuten. Ik verwachtte dat PSV zou gaan stormen, maar dat vond ik wel meevallen. De kansen die ze kregen kwamen een beetje uit de lucht vallen. Wij hadden het prima voor elkaar", zei Steijn na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. 

Steijn was niet te spreken over scheids Serdar Gözübüyük. "We hadden een strafschop moeten krijgen voor de overtreding van Joshua Brenet op Romeo Castelen. Brenet had totaal geen intentie om de bal te spelen. Op elke andere plek was er gefloten voor een overtreding."

En de rode kaart van Seuntjens? "Dat was echt het breekpunt in de wedstrijd, want met elf tegen elf had ik het nog wel willen zien. Zonder die rode kaart had er misschien een stunt ingezeten."

Cocu
PSV-trainer Cocu zag het anders. "Ik denk dat we de goal sowieso wel gemaakt hadden, want we waren de bovenliggende partij en speelden in de tweede helft een stuk sterker dan voor rust."

Lees ook: PSV komt laat op gang tegen VVV en wint met ruime cijfers na rode kaart