PSV'er maakt indruk: Verwacht hem binnenkort in het Oranje van Koeman

PSV'er maakt indruk: "Verwacht hem binnenkort in het Oranje van Koeman"

21-03-2018 16:47
81

Willy van de Kerkhof is dit seizoen onder de indruk geraakt van het spel van Jorrit Hendrix bij PSV. Volgens de oud-PSV'er zou de middenvelder zelfs te belangrijk zijn.

"Hij wordt steeds meer een dragende speler en de ploeg merkt het direct als hij niet meedoet. Hendrix neemt het voortouw in wedstrijden, is agressief in de duels en heeft echt de absolute wil om te winnen", zegt Van de Kerkhof in gesprek met Voetbal International. "Daarmee is hij een van de weinigen in deze selectie. Als Hendrix had meegedaan tegen Willem II, had ik het nog willen zien. Hij is een onmisbare schakel geworden en dat zou niet moeten mogen bij PSV. Aan lieve schoonzonen heb je niets."

"Als je bij PSV speelt, moet je niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook een vuurvreter zijn en ouderwets de beuk erin kunnen gooien", vervolgt Hendrix. "Topvoetballers spelen altijd op het scherp van de snede en dat missen wij weleens in de meeste PSV-spelers van nu. Hendrix moet zichzelf alleen niet overschatten en van 35 meter op het doel blijven schieten. Hij moet doen waar hij goed in is, ballen afpakken en duels winnen. En daarin wordt hij met de maand beter. Ik verwacht hem binnenkort ook in het Nederlands elftal van Ronald Koeman."