Exit Zlatan: Manchester United neemt per direct afscheid van Zweedse spits

Exit Zlatan: Manchester United neemt per direct afscheid van Zweedse spits

22-03-2018 18:32
21

Zlatan Ibrahimovic (36) vertrekt per direct bij Manchester United. De Engelse club maakt donderdag bekend dat het contract van de Zweedse spits is ontbonden.

Daarmee komt er een plots einde aan het ongelukkige huwelijk tussen The Red Devils en Ibrahimovic. De Zweed, die wordt bijgestaan door zaakwaarnemer Mino Raiola, kampte tijdens zijn jaren in Engeland met veel blessureleed, waardoor de grote verwachtingen nooit echt konden worden waargemaakt. 

'Iedereen binnen de club wil Zlatan bedanken voor zijn bedrage aan het team sinds zijn komst en we wensen hem weer succes in de toekomst', valt te lezen in een statement van de Premier League-club. 

De kans is groot dat Ibrahimovic zijn carrière voortzet in de Major Soccer League. Eerder meldde ESPN al dat LA Galaxy spoedig de komst van Ibra bekend zal maken. De verwachting is dat hij tot 2019 tekent in de Verenigde Staten. 

In de zomer van 2016 kwam Ibrahimovic transfervrij over van Paris Saint-Germain. Al snel hengelde hij zijn eerste prijs in Engeland binnen: hij kopte de ploeg van manager José Mourinho hoogstpersoonlijk naar winst in de Community Shield. In zijn eerste seizoen in Manchester speelde Zlatan 39 wedstrijden, waarin hij 22 keer tot scoren kwam.

Zijn tweede seizoen verliep niet volgens plan. Nadat hij in 2017 ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie, leek het erop dat Ibrahimovic transfervrij zou vertrekken. Het herstel verliep beter dan verwacht, waardoor hij alsnog een nieuwe, eenjarige verbintenis signeerde.

Mede door nieuw blessureleed kwam hij maar tot 119 minuten in het huidige seizoen. Daarin wist de voormalig Zweeds international niet te scoren. Zijn laatste minuten maakte hij op Tweede Kerstdag, in een competitiewedstijd tegen Burnley.