'Ajax 'geeft signaal af': volgende speler krijgt te horen dat hij niet weg mag'

'Ajax 'geeft signaal af': volgende speler krijgt te horen dat hij niet weg mag'

23-03-2018 18:18
52

Ajax is van plan om de huidige selectie zo veel mogelijk bij elkaaar te houden. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, geven de Amsterdammers een signaal af door niet te reageren op de toenaderingspogingen van FC Barcelona, dat graag Matthijs de Ligt naar Catalonië wil halen.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet vrijdagochtend al weten dat hij De Ligt en Justin Kluivert niet wil laten vertrekken. Verweij meent dat dit ook geldt voor doelman André Onana. "Ajax wil het hele elftal bij elkaar houden. De zaakwaarnemer van Onana heeft ook te horen gekregen dat Overmars hem nog minimaal één seizoen in Amsterdam wil houden. Als hij wel weg wil, dan moet er een enorm bedrag voor hem betaald worden", laat de journalist weten aan Telesport.

De Amsterdammers hebben volgens Verweij 'steun uit onverwachte hoek' gekregen in het behoud van Kluivert. Bondscoach Ronald Koeman liet deze week openlijk weten dat hij de buitenspeler nog veel te jong vindt voor een transfer naar het buitenland. "Koeman heeft Kluivert op de training gezien en vindt hem zonder meer een groot talent. Maar wanneer het tempo omhoog ging, had Kluivert moeite om zich staande te houden. Blijkbaar heeft hij toch nog wat tijd nodig. Hij moet eerst zorgen dat hij de beste in Nederland is en dan kan hij pas denken aan het buitenland."