In het kort: Spanje geeft Argentinië pak slaag, Italië gered door videoscheids

27-03-2018 23:24
16

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Spanje vermorzelt Argentinië
Spanje heeft in Madrid ongenadig hard uitgehaald tegen Argentinië. De gastheren kwamen voor rust op voorsprong door een doelpunt van Diego Costa en doelman Sergio Romero raakte bij die treffer geblesseerd. De sluitpost werd vervangen door Willy Caballero, die vervolgens drie doelpunten van Isco, één van Thiago Alcantara en één van Iago Aspas moest slikken. Nicolas Otamendi redde de 'eer' voor Argentinië, waar Ajacied Nicolas Tagliafico negentig minuten speelde. Lionel Messi bleef op de tribune.

Videoscheids redt Italië
Italië heeft op de valreep een punt overgehouden aan het treffen met Engeland. Jamie Vardy maakte voor rust de 1-0 nadat twee Italianen stonden te slapen bij een snel genomen vrije trap. Vlak voor tijd kregen de Italianen op aanraden van de videoscheidsrechter een penalty, die binnen werd geschoten door Lorenzo Insigne: 1-1.

Brazilië neemt revanche tegen Duitsland
Brazilië en Duitsland kruisten dinsdagavond voor het eerst sinds de legendarische 1-7 tijdens het WK 2014 weer eens de degens. In Berlijn waren het ditmaal de Brazilianen die aan het langste eind trokken. Gabriel Jesus frommelde op slag van rust de enige treffer van de avond binnen.

Royale oefenzege voor België
België kende in eigen huis geen enkele moeite met Saudi-Arabië. Romelu Lukaku zorgde in de eerste helft met twee spitsengoals voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens waren het Michy Batshuayi en Kevin de Bruyne die de stand in de slotfase naar 4-0 tilden.