'Zlatan koos voor 1,5 miljoen per jaar en liet ruim 100 miljoen euro liggen'

'Zlatan koos voor 1,5 miljoen per jaar en liet ruim 100 miljoen euro liggen'

03-04-2018 21:27
11

Zlatan Ibrahimovic verdient bij LA Galaxy lang niet zoveel als wat hij naar verluidt in China had kunnen verdienen. Sports Illustrated weet dat de Zweedse superster een mega-aanbieding uit het Oosten naast zich neer heeft gelegd, simpelweg omdat hij het geld niet nodig heeft.

In China kon Zlatan volgens informatie van Sports Illustrated een meerjarig contract tekenen ter waarde van ruim 100 miljoen euro. Hij koos echter voor Galaxy, dat hem 1,5 miljoen per jaar aanbood.

Wedden

Meer odds

Jovan Kirovski, technisch directeur van LA Galaxy, stond voor de zware taak om aan Ibrahimovic's zaakwaarnemer Mino Raiola uit te leggen dat de spits 'slechts' 1,5 miljoen per jaar kon verdienen. "Ben je serieus?", reageerde de Haarlemmer. Ibrahimovic koos alsnog voor Galaxy omdat hij het geld niet nodig heeft.

Kirovski probeerde Zlatan al naar LA Galaxy te halen toen hij nog speler van Paris Saint-Germain was. De technische man van de Amerikanen sprak regelmatig met Zlatan af om een band met hem op te bouwen. Zlatan verzekerde Kirovski dat de Galaxy-deal er hoe dan ook zou komen. De Zweed tekende twee weken geleden een tweejarig contract.

Lees ook'FIFA kan beroep doen op ethische code en Zlatan toegang tot WK weigeren'