'FIFA kan beroep doen op ethische code en Zlatan toegang tot WK weigeren'

'FIFA kan beroep doen op ethische code en Zlatan toegang tot WK weigeren'

03-04-2018 16:54
11

Mócht Zlatan Ibrahimovic binnenkort besluiten om zich alsnog beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg en - dus - het WK in Rusland, dan kan wereldvoetbalbond FIFA direct een dikke streep zetten door de plannen van de 36-jarige spits. Ibrahimovic schendt op dit moment namelijk 'ethische regels' van de FIFA. 

Sinds enige tijd dient de voormalig speler van onder meer Paris Saint-Germain, AC Milan, Juventus, FC Barcelona en Ajax als uithangbord van gokbedrijf BetHard. Artikel 25, subsectie 4 in de reglmenten schrijft voor dat profs niet direct of indirect betrokken mogen zijn bij dergelijke ondernemingen. Aftonbladet zocht dat uit.

De kans is dus aanwezig dat Ibrahimovic - die overigens nog geen beslissing heeft genomen over eventuele deelname aan WK - überhaupt niet mag aantreden tijdens de eindronde in Rusland. Mino Raiola, zaakwaarnemer van de spits, reageert fel op het nieuws. 

"De FIFA is niet democratisch en niet transparant. Op de dag dat ze besluiten om zélf samen te werken met een gokbedrijf, zullen ze waarschijnlijk hun eigen regels aanpassen. Het zou me niet eens verbazen wanneer de FIFA besluit vanaf morgen met een rugbybal te voetballen. Ze hebben nog nooit iets gedaan voor voetballers, voor clubs of voor de sport en dat zal nooit veranderen."

Afgelopen weekend maakte Ibrahimovic zijn debuur voor zijn nieuwe club LA Galaxy. Het Zweedse fenomeen scoorde direct twee keer.