Ajax verbaasd over 'niet-speelgerechtigde middenvelder': brief van aanklager

Ajax verbaasd over 'niet-speelgerechtigde middenvelder': brief van aanklager

07-04-2018 10:35
136

Ajax heeft verbaasd gereageerd op de aantijgingen van de KNVB. De voetbalbond kondigde zaterdagochtend aan dat het een onderzoek zou gaan doen naar het meespelen van Teun Bijleveld in de Jupiler League-kraker tussen Jong Ajax en NEC.

De negentienjarige middenvelder pakte op Tweede Paasdag tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zou eigenlijk geschorst zijn voor de wedstrijd tegen NEC. Bijleveld speelde vrijdagavond op De Toekomst echter negentig minuten mee. Ajax laat aan De Telegraaf weten dat Bijleveld wel degelijk speelgerechtigd was. De Amsterdammers hebben op 3 april een schriftelijke bevestiging van de openbare aanklager ontvangen, waarin staat dat de in Amstelveen geboren middenvelder gewoon mee mocht spelen.

De Amsterdammers hebben dan ook alle vertrouwen in het eventuele onderzoek dat de KNVB in gaat stellen naar de kwestie. Mogelijk is het de voetbalbond zelf die in de fout is gegaan. De naam van Bijleveld ontbrak op de lijst met geschorste spelers die de KNVB na FC Dordrecht-Jong Ajax publiceerde. Azor Matusiwa, die op de Krommendijk eveneens zijn vijfde kaart van het seizoen pakte, stond wél op die lijst en ontbrak tegen NEC.