Commotie bij NEC-stadion: Je mag niet aan spelers zitten. Dit kan echt niet

Commotie bij NEC-stadion: "Je mag niet aan spelers zitten. Dit kan echt niet"

07-04-2018 16:52
50

Spelers van NEC zijn vrijdagavond belaagd door hun eigen fans. De aanvaring vond plaats bij het Gofferstadion, op het moment dat de selectie van trainer Pepijn Lijnders terugkeerd van het verloren uitduel met Jong Ajax (2-0). 

Volgens dagblad de Gelderlander kreeg onder meer doelman Joris Delle het aan de stok met NEC-supporters. Hij zou verhaal zijn gaan halen nadat er een spiegel van één van spelerauto's was afgetrapt.

"Ik was er niet bij, dus ik weet niet precies wat zich heeft afgespeeld. Maar ik ben wel continu op de hoogte gehouden door mijn veiligheidsmensen. Je mag niet aan spelers zitten. Dit kan echt niet", aldus NEC-directeur Wilco van Schaik. "Het hoort niet bij de emotie van voetbal en niet bij NEC."

"Ik snap de emotie en teleurstelling van de trouwe supporters. Iedereen heeft zijn eigen manier om dat te uiten. Maar daar zit een grens aan. Dit gaat over de grenzen. Het kan niet zo zijn dat fans zich tegen spelers keren."

Maandag gaat NEC bepalen 'welke stappen er worden genomen'. Onder Lijnders draait het al enkele maanden moeizaam in Nijmegen, met name in uitduels. Na de nederlaag in Amsterdam lijkt de landstitel uit zicht  voor de degradant van afgelopen seizoen.