United verziekt kampioensduel City met sensationele comeback na rust

07-04-2018 20:22
62

Door een sensationele nederlaag tegen Manchester United in eigen huis is de landstitel nog géén feit voor Manchester City. Een onderling duel tussen de aartsrivalen eindigde zaterdagavond in 3-2 voor de gasten. City stond na 52 minuten nog met 2-0 voor.

De koploper van de Premier League wist dat het aan een overwinning in de derby tegen nummer twee United voldoende had om het kampioenschap binnen te slepen. In de eerste helft liep werkelijk alles op rolletjes voor de ploeg van Pep Guardiola. Zelfs zonder bankzitter Kevin De Bruyne en Sergio Agüero stond het na 45 minuten dikverdiend 2-0. Vincent Kompany en Ilkay Gündogan scoorden. Met die tussenstand kwam een dramatisch United er nog goed vanuit, want City miste de ene na de andere kans.

In de tweede helft vond één van de meest bizarre comebacks in de geschiedenis van de Premier League plaats. United kwam als herboren uit de kleedkamer. Paul Pogba - verguisd vanwege zijn optreden in de eerste helft - scoorde in de 53e en in de 55e minuut. Daarmee was het nog niet gedaan voor het verbouwereerde City. Uit een vrije trap van Alexis Sánchez kon Chris Smalling in de 69e minuut geheel vrijstaand afronden.

Guardiola, die zijn ploeg eerder deze week al met 3-0 van Liverpool zag verliezen in de Champions League, zag zich gedwongen om te wisselen en De Bruyne en Agüero alsnog in te brengen. Het mocht niet meer baten voor The Citizens, die dus nog even moeten wachten voordat zij Chelsea definitief onttronen als kampioen van Engeland. De voorsprong op United bedraagt met nog zes competitieduels te gaan dertien punten. Volgende week gaat City op bezoek bij Tottenham Hotspur.