'Dat Ziyech zich ongelooflijk in steek gelaten voelt door Ajax, lijkt me wiedes'

'Dat Ziyech zich ongelooflijk in steek gelaten voelt door Ajax, lijkt me wiedes'

18-04-2018 07:26
104

Het is vreemd dat Ajax nog altijd niet publiekelijk op de bres is gesprongen voor Hakim Ziyech, die zondagavond werd belaagd door 'fans' van zijn eigen club. Dat stelt Sjoerd Mossou. Juist Ziyech moet worden gesteund, vindt de columnist, gezien het zware seizoen dat hij toch al achter de rug heeft. 

Ziyech kreeg bij terugkeer in Amsterdam na het verloren kampioensduel met PSV (3-0) een duw van een Ajax-supporter. 'Vanuit Ajax bleef het sindsdien stil. Geen aangifte. Geen harde boodschap van terug in jullie hok. Geen mededeling in een handvol heldere volzinnen, over dat Ajax dit soort debielengedrag onder geen beding accepteert - en dat iedereen met zijn klauwen van Hakim Ziyech moet afblijven', schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. 

'Dat geldt voor iedere andere voetballer natuurlijk ook, maar juist in het geval Ziyech was die bescherming en rugdekking essentieel. Niet zozeer omdat hij zichzelf niet kan redden, wel uit moreel, menselijk, principieel oogpunt.'

Mossou doelt op het feit dat Ziyech dit seizoen meermaals werd uitgefloten door zijn eigen publiek en - bovenal - het verdriet rond Abdelhak Nouri van zeer dichtbij meemaakte. Ziyech en Nouri waren boezemvrienden, de 25-jarige spelmaker waakte als een grote broer over het Ajax-talent. Nouri liep afgelopen zomer hersenbeschadiging op en ligt nog altijd in het ziekenhuis. 

'Eerst werd hij uitgefloten door een deel van de Ajax-fans. Daarna werd hij belaagd op een parkeerdek in het halfdonker en was er niemand bij Ajax die hem noemenswaardig beschermde. Dat Hakim Ziyech zich ongelooflijk in de steek gelaten voelt, lijkt me nogal wiedes', besluit Mossou.