Brands: 'Fantastisch dat Ajax zoveel geld heeft, maar dat is belangrijker'

Brands: 'Fantastisch dat Ajax zoveel geld heeft, maar dat is belangrijker'

18-04-2018 09:45
237

Marcel Brands vreest niet dat Ajax in de komende jaren het 'Bayern München van Nederland' wordt. De grote rivaal uit Amsterdam heeft zo'n 175 miljoen euro op de bank staan, véél meer dan PSV en Feyenoord. 

"Nou, ik ben niet jaloers. Maar ik ken de markt en ik ken de spelers en ik denk er weleens aan wat ik allemaal zou doen als ik wel genoeg geld had. Dus daar moeten we wel naartoe", aldus Brands, technisch manager in Eindhoven, tegen Voetbal International.

"Daarom blijf ik er ook zo op hameren dat er nog meer wordt gedaan aan de inkomstenkant. Het is natuurlijk makkelijk te denken dat we met het voetbal en de verkoop van spelers alles kunnen corrigeren. Dat is de laatste zes, zeven jaar gelukt, maar het is prettig als je andere inkomstenstromen hebt die stijgen, zodat we een oorlogskas kunnen opbouwen en de budgetten kunnen stijgen."

Brands vindt sowieso dat 'kapitaal op het veld moet staan'. "Het is fantastisch dat Ajax zoveel geld op de bank heeft, maar ik denk dat het belangrijker is kampioen te worden. Dat verwachten de supporters ook van ons."

Lees ook: Eerste PSV-transfer is al beklonken: "Ja, die hebben we binnen"