Eerste PSV-transfer is al beklonken: Ja, die hebben we binnen

Eerste PSV-transfer is al beklonken: "Ja, die hebben we binnen"

18-04-2018 07:11
62

Wíe het wordt wil hij nog niet zeggen, maar Marcel Brands belooft: PSV heeft voor komend seizoen al een nieuwe linksback vastgelegd. De technisch manager van de kersvers landskampioen benadrukt dat in een uitgebreid interview met Voetbal International. 

PSV zoekt al geruime tijd naar een linksback. Joshua Brenet - een rechtspoot - vulde die rol dit seizoen met verve in. Nu heeft Brands dus een aanwinst binnen, verzekert hij. "Ja, die hebben we binnen, de naam ga ik nog niet noemen. We moeten afwachten wat er verder gebeurt, maar Joshua kan natuurlijk heel goed als rechtsback spelen indien Santiago Arias zou vertrekken." 

Volgens diverse media wordt Nick Viergever de nieuwe linksback van PSV. De 28-jarige linkspoot heeft een aflopend contract bij Ajax. FOX Sports, het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad schreven een maand geleden dat PSV Viergever transfervrij gaat inlijven. De verdediger moest destijds nog wel gekeurd worden. 

Lumor
In januari dácht Brands Lumor Agbenyenu aangetrokken te hebben. "Ja, dat was weer zo bizar. Ik had echt gedacht dat hij op Schiphol van het vliegtuigtrapje zou stappen. ’s Avonds had hij mij nog een kopie van zijn paspoort gestuurd, hij had nog contact gehad met onze dokter. Hij zei ook: ik rij nu naar het vliegveld in Lissabon en stap op het vliegtuig."

"In het hotel daar is Sporting ingestapt, die hebben hem voor onze neus weggekaapt en sindsdien op de tribune gezet. Dit soort dingen gebeurt dus, terwijl wij weer moeten uitleggen waarom er geen linksback is gekomen."