Cocu komt met blessure-update bij PSV: Het zou einde seizoen kunnen zijn

Cocu komt met blessure-update bij PSV: "Het zou einde seizoen kunnen zijn"

18-04-2018 18:16
16

Phillip Cocu kiest in de uitwedstrijd bij Roda JC voor zes nieuwe spelers in vergelijking met de kampioenswedstrijd tegen Ajax. Kort voor het uitduel in Kerkrade geeft de PSV-trainer tekst en uitleg.

Jeroen Zoet, Santiago Arias, Nicolas Isimat-Mirin, Marco van Ginkel, Gaston Pereiro en Luuk de Jong worden vervangen door Eloy Room, Pablo Rosario, Derrick Luckassen, Bart Ramselaar, Mauro Junior en Sam Lammers. "We spelen met Room, omdat Zoet tegen Ajax ook is gewisseld met serieuze klachten aan zijn lies. Het was natuurlijk ook een mooi moment om hem een publiekswissel te geven", verklaart Cocu aan FOX Sports.

"Arias heeft last van z'n enkel, vandaar Rosario. Luckassen heeft het gewoon heel goed gedaan en heeft het ook verdiend, dus ik heb ervoor gekozen om Isimat rust te geven. Bij Van Ginkel nemen we geen risico, want het is een midweekse wedstrijd op kunstgras. We weten nog niet precies hoe ernstig het is met De Jong (handblessure, red.), maar het zou einde seizoen voor hem kunnen zijn."

Cocu heeft genoten van het titelfeestje op zondag en maandag. "We hebben twee dagen aardig feestgevierd", lacht de trainer. "Het was een behoorlijke ontlading. Dan kan ik mijn rol van trainer wel loslaten en genieten van het moment. Als je dit bereikt, mag je daar wel even van genieten. Maar nu staat er wel een wedstrijd te wachten. Je bent de kampioen, dus je moet een goede wedstrijd afleveren."