Van der Vaart en Robben 'weggepest': Dat vond ik koud en heel raar

Van der Vaart en Robben 'weggepest': "Dat vond ik koud en heel raar"

25-04-2018 09:47
45

Voor Arjen Robben staat er woensdagavond een pikant duel op het programma. Met Bayern München neemt de 34-jarige vedette het in de halve finale van de Champions League op tegen zijn oude club Real Madrid. Rafael van der Vaart herinnert zich nog maar al te goed hoe hij en Robben jaren geleden werden 'weggepest' uit Madrid door voorzitter Florentino Pérez. 

"Wij werden gehaald door de voorzitter van dat moment, Ramón Calderón, en Predrag Mijatovic. Op een gegeven moment waren zij in een poep en een scheet weg", blikt Van der Vaart terug op de website van de NOS

"Dan merk je pas wat voor club het eigenlijk is. Er werden onder de nieuwe voorzitter allemaal nieuwe spelers gehaald en de spelers van de vorige voorzitter moesten weg. Dat vond ik koud en heel raar. Dat kennen wij in Nederland niet zo."

De Nederlandse enclave van Real - die naast Robben en Van der Vaart ook bestond uit Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder - werd de deur uitgewerkt. "Eerst moest Huntelaar apart trainen. Daar werden onderling nog grapjes over gemaakt. Maar op een gegeven moment trainden we met zijn vieren, geloof ik. Vier Nederlanders, apart van de rest."

Wat ze toen deden? "Een beetje voetvolleyen, want we mochten nergens aan meedoen. Dat was heel gek. Niemand praatte met je, je mocht niet mee op trainingskamp. Dat vond ik een heel slechte zaak."

Lees ook: Telstar zet in op sensatie: "Van der Vaart moet hier zijn loopbaan afsluiten"