VP Award 2018: grote uitblinker van Feyenoord beloond met vierde plek

VP Award 2018: grote uitblinker van Feyenoord beloond met vierde plek

02-05-2018 12:00
28

De stemmen voor de VP Award 2018 zijn geteld en de winnaar van onze verkiezing is dus bekend. Deze week telt VoetbalPrimeur af van de nummer vijf naar de nummer één. Steven Berghuis valt met een vierde plek net buiten het podium. De vleugelaanvaller beleefde persoonlijk een geweldig seizoen.

Bij de stemming van de VP-redactie kwam Berghuis er karig vanaf met een zevende plaats. Jullie (bijna 50.000) waren blijkbaar een stuk enthousiaster over de linksbuiten. Berghuis kreeg 16 procent van de stemmen. Die combinatie zorgt er voor dat de topscorer van Feyenoord met een vierde plaats nét buiten het podium valt.

Mooiste actie(s)
Zestien goals, twaalf assists: Berghuis heeft het dit seizoen écht op zijn heupen. Cijfermatig gezien was de Oranje-international bij ongeveer één op de drie doelpunten die Feyenoord maakte in de Eredivisie. Soms deed Berghuis met zijn sierlijke stijl en zijn gouden linkervoet denken aan Arjen Robben: op rechts een man passeren en vervolgens heerlijk binnenkrullen in de verre hoek.

Conclusie VP
Na een superseizoen in Alkmaar koos de destijds 24-jarige Berghuis er in 2015 voor om de stap naar Watford te maken. Zijn avontuur in Londen mislukte faliekant en de carrière van Berghuis dreigde op de klippen te lopen. Nu, twee topseizoenen in De Kuip later, staat Berghuis voor een pittige keuze: gaat hij de ‘veilige’ Eredivisie opnieuw inruilen voor een avontuur over de grens?

Hoewel de linkspoot na het winnen van de KNVB Beker aangaf ‘dat er niets speelt’, is de optelsom natuurlijk snel gemaakt. Een vleugelaanvaller die zestien keer scoort in de Eredivisie, verschijnt vanzelfsprekend op de lijstjes van buitenlandse ploegen. Het 3-5-2 systeem van Watford paste totaal niet bij hem en dus is voor Berghuis nu vooral zaak om de juiste  club uit te kiezen. Nóg een keer falen in het buitenland kan alsnog funest zijn voor zijn loopbaan. 

Check ook: VP Award 2018: vijfde plaats voor temperamentvolle wervelwind van PSV