Derksen weet meer van Kraay-ruzie met Lienden: Dat is typisch Hans

Derksen weet meer van Kraay-ruzie met Lienden: "Dat is typisch Hans"

01-05-2018 21:09
20

Johan Derksen claimt meer te weten over de ruzie tussen Hans Kraay jr. en FC Lienden. Kraay maakte vorige week bekend dat hij vertrekt bij Lienden vanwege een conflict met sponsoren, die ook zijn vrouw Sophie beledigd zouden hebben. Derksen vertelt bij Voetbal Inside een andere kant van het verhaal.

"Ik had vanmiddag (maandag, red.) een heel lang gesprek met de sponsor van Lienden. Hij kijkt naar ons programma en zei: ik begrijp dat jullie alle informatie van Hans krijgen, maar het is toch iets anders gegaan. Er zijn twee sponsoren bij Lienden die het al 14 jaar doen. Van die 14 jaar is Hans al negen jaar trainer. Die man zei: wij stoppen ermee. Als jij nou ook weggaat, nemen we met z'n drieën afscheid."

"Zover is het niet gekomen, want ze verloren een wedstrijd en er was daarna een persconferentie in de kantine. Er was een subsponsor van Lienden die een beetje een hekel heeft aan Hans. Dat is een vriend van Hans van de Haar (oud-voetballer, red.). Hij vindt Van de Haar een betere trainer dan Kraay. Die man zei na de nederlaag tegen Hans: jij kunt een schaap nog niet beter leren voetballen."

Toen werd Kraay jr. boos, zegt Derksen. "Dat is toen een beetje gesust, maar later is Hans toch weer boos geworden. Hij heeft toen 'achterbakse hondenkop' naar die man geroepen."

"Die sponsor en dat bestuurslid verzekerden mij dat er verder niets gebeurd is en zeker niet tegen de vrouw van Hans, want die wordt zeer gewaardeerd bij Lienden. Ze vinden het heel vervelend, maar de verbale agressie kwam wel degelijk van Hans uit en niet andersom. Dat is typisch Hans, dan wordt hij emotioneel."

Lees ook: Kraay jr. kreeg wind van voren na FOX-optreden: "Die reageerden heel raar"