Voorganger geeft Kluivert positief reisadvies: 'Als hij overtuigd is, waarom niet'

Voorganger geeft Kluivert positief reisadvies: 'Als hij overtuigd is, waarom niet'

08-05-2018 06:52
24

Ricardo Kishna zou er niet van opkijken wanneer Justin Kluivert op jonge leeftijd de Eredivisie achter zich laat. De linkspoot ging zelf op jonge leeftijd van Ajax naar SS Lazio en heeft daar totaal geen spijt van.

"Ik ging naar een prachtig voetballand, naar een mooie club. De eerste twintig wedstrijden speelde ik. Toen raak­te ik geblesseerd. Vooral dát was mijn pech, niet zozeer mijn keuze", vertelt Kishna, die inmiddels is verhuurd aan ADO Den Haag, waar hij wederom een zware knieblessure opliep. De oud-Ajacied is de laatste die Kluivert een internationale transfer af zou raden, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Als hij overtuigd is van zijn kwaliteiten om elders te slagen, waarom niet?"

Dat veel jonge Eredivisie-vertrekkers niet zijn geslaagd over de grens, doet voor Kishna niet ter zake. "Dan kan ik ook Nathan Aké, Karim Rekik en Jeffrey Bru­ma noemen. Kijk ­nu naar Aké. Dit seizoen in de ­Premier League uitgeroepen tot Speler van het jaar bij Bournemouth."

Voormalig Jong Oranje-bondscoach en huidig KNVB-directeur Art Langeler heeft echter zijn bedenkingen bij een eventueel vertrek van Kluivert. "Nee zeggen tegen een contract waarmee je financieel compleet onafhankelijk wordt, is moeilijk. Maar in de ideale situatie kies je voor het juiste sportieve plan, waardoor dat eerste daarna alsnog komt", stelt Langeler, die Kluivert waarschuwt voor al te rooskleurige vooruitzichten. "Als je tekent, pas je altijd in de plannen van de trainer. Maar de praktijk is een stuk weerbarstiger. Ik raad talenten de Memphis-route aan. Hij groeide uit tot de ­beste speler van de eredivisie, ­vertrok met een prijs en dat lever­de ­de club PSV nog een mooi transferbedrag op ook."

Lees ook: 'Eisen Kluivert en Raiola op straat: gigasalaris en 40 procent van transfersom'