Onda Cero: Geduldig Barcelona wacht af en wil in 2019 twee keer toeslaan bij Ajax

Onda Cero: Geduldig Barcelona wacht af en wil in 2019 twee keer toeslaan bij Ajax

13-05-2018 23:37
26

FC Barcelona blijft geïnteresseerd in Matthijs de Ligt, maar wil de Ajacied niet deze zomer al contracteren. Het plan van de Spaanse topclub is om de achttienjarige verdediger nog een seizoen te laten rijpen in Amsterdam en hem in 2019 naar Catalonië te halen.

Dat meldt het Spaanse medium Onda Cero zondag. Het nieuwtje is opvallend, omdat Spaanse media eerder deze week meldden dat Barcelona niet geïnteresseerd meer is in De Ligt vanwege zaakwaarnemer Mino Raiola, die De Ligt adviseert. Barcelona haakte naar verluidt af, waardoor er nog maar vier topclubs overbleven die nog wel in de race zijn voor De Ligt.

Onda Cero meldt nu dat Barcelona nog steeds geïnteresseerd is, maar niet inzet op een zomertransfer. De club hoopt dat De Ligt nog een jaar in Amsterdam blijft om te rijpen, waarna hij in 2019 alsnog naar Spanje komt. De Spaanse krant El Mundo Deportivo berichtte afgelopen woensdag dat ook Frenkie de Jong volgend seizoen naar Barcelona moet komen.

Naar verluidt hoopt de Spaanse landskampioen dat zowel De Ligt als De Jong nog een jaar in Amsterdam blijft. Barcelona loopt dan echter wel het risico dat een andere club er met een van de Ajacieden vandoor gaat. Er is volop interesse uit de Premier League voor De Ligt en ook Bayern München is al met hem in verband gebracht.

Naast De Ligt is Barcelona ook geïnteresseerd in Clément Lenglet (Sevilla). De club heeft de Franse verdediger een aantal keren bekeken. Barcelona wil Lenglet volgens de berichten komende zomer al halen.

Lees ook: 'De Jong blijft Ajax voorlopig trouw en maakt in 2019 overstap naar Barcelona'