Degradatie voor Jurjus, kampioensfeest voor broer: 'Moesten extra kratten halen'

Degradatie voor Jurjus, kampioensfeest voor broer: 'Moesten extra kratten halen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 08:40di 15-05-2018 om 08:40

De familie Jurjus heeft een bewogen weekend achter de rug. Doelman Hidde degradeerde zondag met Roda JC uit de Eredivisie, terwijl zijn broer Sven met amateurclub RKZVC promotie naar de hoofdklasse afdwong.

De club uit het Achterhoekse Zieuwent won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij concurrent Rohda Raalte en sleepte daarmee het derde kampioenschap op rij in de wacht. "We hadden het zondag totaal niet zien aankomen. Er moesten nog kratten bier worden bijbesteld, om 's avonds voldoende voorraad te hebben", blikt de oudste van de twee broers terug in gesprek met TC/Tubantia. Sven kwam er niet aan toe om Hidde een hart onder de riem te steken. "Nee, mijn mobiel was leeg door de vele appjes en filmpjes. En door de vele drank heb ik hem nog niet aan de oplader gelegd."

Sven Jurjus leeft echter mee met zijn keepende broer. "Wij waren volop in de feeststemming, maar dat Hidde degradeerde en er zelf ook nog een groot negatief aandeel in had, was wel een grote smet op deze feestelijke dag." De oudere broer had voorafgaand aan de cruciale clash tussen Roda JC en Almere City nog contact gehad met de Roda-sluitpost. "Hij gunt mij het kampioenschap, maar ik baal wel dat hij zo'n avond had. Hij heeft gezegd dat blijkbaar de gehele gifbeker leeg moet en misschien is dat wel zo."

Lees ook: 'Ik heb een kutwedstrijd gespeeld en de mensen een verschrikkelijke avond gegeven'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws