Tete verklaart topvorm van Memphis: Sinds hij die eet schiet hij alles erin

Tete verklaart topvorm van Memphis: "Sinds hij die eet schiet hij alles erin"

17-05-2018 12:25
43

Kenny Tete geniet van Memphis Depay bij Olympique Lyon. Sinds de twee regelmatig een 'samballetje' eten, vliegt alles erin bij Memphis.

Tete heeft wel een verklaring voor de topvorm van Memphis. "Ik denk dat het de sambal is die ik hem geef. Dat zegt hij zelf ook", laat de rechtsback van Lyon lachend weten aan Voetbal International. "Ik heb nu een samballetje en die eten we elke week. Sinds hij die eet, sinds maart, schiet hij alles erin."

Memphis is gelukkig in Frankrijk, merkt Tete. "Hij is helemaal op zijn plek en schiet alles erin. Dat is genieten voor mij, want ik gun het hem heel erg. Het is gewoon lekker om te zien dat iemand helemaal opbloeit en aan het knallen is. Ik ben blij voor hem. Ik weet zeker dat hij nog veel meer gaat laten zien."

Tete is tevreden over zijn eigen seizoen. "Ik heb het goed in Lyon. Een week geleden ben ik geopereerd aan mijn meniscus. Ik had er al heel lang last van en nu kreeg ik eindelijk groen licht om geopereerd te worden, want ik zat er enorm mee." Dit seizoen werd hij nog 'koopje van het jaar' genoemd door L'Equipe. "Ik was niet duur nee, maar ik was ook wisselspeler bij Ajax. Dan kun je niet de hoofdprijs vragen."